Basis cursus micro solderen

Leer de basis handelingen van het micro solderen. met deze 3-daagse cursus. 

Voor €1549,- excl. BTW | 3 dagen

Locatie: Obdam of Diksmuide (België)

- inclusief alle benodigde uitrusting en reparatiegereedschap

- Inclusief een rijk gevulde lunch

Bodhi Dogger

Reparatie expert

Onze cursisten belonen onze cursussen gemiddeld met een 9.3

Vandaag leren, morgen solderen

Basis cursus micro solderen

Je krijgt les van een van onze reparatie experts met meer dan 10 jaar micro soldeer ervaring. Ken je de basis van het micro solderen al? Bekijk dan onze Micro solderen expert cursus.

De reparatie van smartphones houdt niet op bij het vervangen van een batterij of scherm. De echte reparaties beginnen op microscopische grootte. Wil je leren om kortsluitingen of defecte chips op het moederbord te vinden en op te lossen?
Wij helpen je hierbij verder! Je krijgt les van een van onze reparatie experts met meer dan 10 jaar micro soldeer ervaring.

Zo is de Basis cursus micro solderen opgebouwd

De cursus bestaat uit meerdere hoofd trainingen die telkens op elkaar aansluiten en die besproken gaan worden:

 • Les op een persoonlijk niveau
 • Leer board schematics begrijpend te lezen
 • Reballen en plaatsen van chips
 • Leer kortsluitingen te lokaliseren
 • Layers splitsen en reballen
 • Face ID reparatie
 • Batterij vervangen zonder melding
 • Scherm vervangen zonder melding
 • Meest voorkomende problemen worden behandeld. Zoals: Laad problemen, Wi-Fi problemen, Audio problemen etc.
 • NAND en Power chips schoonmaken en vervangen

Waarom een basis soldeer cursus volgen?

Na deze cursus kan je micro solderen als reparatieservice aanbieden. Deze cursus is bedoeld voor mensen die hun reparatieservice naar een nieuw niveau willen tillen. Micro solderen wordt alsmaar ingewikkelder met elke smartphone die uitkomt. wij nemen je mee in de nieuwste technieken. 

Het gaat erom mensen ervan bewust te maken dat er veel dingen zijn die je verkeerd kunt doen, vooral als je met de hand soldeert. Het doel van de cursus is ook dat mensen niet de fouten maken die ze in het verleden hebben gemaakt.

Waarom een cursus volgen bij GoedGerepareerd

Bij GoedGerepareerd wordt je begeleid door opleiders die zelf ook dagelijks solderen. U kunt tijdens de cursus al uw vragen stellen. Onze opleiders voeren iedere dag reparaties uit, zo blijven onze cursussen up-to-date met de nieuwste soldeer technieken.

Onze cursussen worden volledig voor je voorbereid zodat je zelf niks mee hoeft te nemen. GoedGerepareerd  zorgt voor onderdelen, gereedschap, toestellen met problemen om op te oefenen, al het overige benodigde lesmateriaal en een rijk gevulde lunch (eventuele allergieën kunt u van te voren bij ons aangeven).

In principe is de training geschikt voor iedereen die soldeerwerk doet of moet doen. Mensen die nog geen ervaring hebben, weinig ervaring hebben en dit willen leren of uitbreiding nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Omdat het ook theorie behandelt, zal het eigenlijk interessant zijn voor iedereen die al een tijdje speelt maar nog nooit een goede soldeercursus heeft gevolgd. Iemand die praktisch het zichzelf in de praktijk heeft geleerd is maar de fijne kneepjes van het solderen nog niet onder de knie heeft.

Weet je niet zeker of deze cursus wat voor jou is? Voel jij je niet thuis in de bovenstaande groepen? Bekijk dan onze Micro solderen expert cursus.. Past dit ook niet bij je? Neem contact met ons op dan kijken we samen naar je wensen en maken we een cursus op maat.

Samenvatting van de dag

 • Les van ervaren reparatie experts
 • Uitgebreide cursus van 3 dagen
 • Inclusief een rijk gevulde lunch
 • Inclusief reparatie uitrusting en benodigde lesmateriaal
 • Einde van de dag krijg je een certificaat

De cursus

Plan een gratis adviesgesprek

Vind de training of cursus die bij je past. Onze opleidingsadviseurs denken graag met je mee.

Iets nog steeds onduidelijk?

Kijk eens bij onze veelgestelde vragen

Soms kan de gemeente de kosten voor een opleiding vergoeden. Uw klantbegeleider bepaalt of u voor een vergoeding in aanmerking komt. Hiervoor kan je bij de plaatselijke gemeente terecht.

Voor vrijwel elke opleiding hebben we een andere opleider aangewezen. Ieder van ons heeft een eigen specialiteit en vakgebied. Zo is het belangrijk voor ons dat de opleider ten alle tijde minimaal 10 jaar ervaring heeft in zijn vakgebied.

Na de training begint eigenlijk pas je leerproces, je heb de nodige kennis opgedaan tijdens de cursus en het is nu aan jou om dit in de praktijk uit te voeren. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Zo heb je nauw contact met een van je opleiders en kan je deze elke dag een berichtje sturen of even videobellen als je er niet uit komt. Bovendien word je telkens ge-update over de nieuwste technieken over nieuwe modellen en tools.

We raden altijd aan om eerst goed te kijken hoe je jezelf verder kan ontwikkelen na de cursus en raden niet aan om snel een nieuwe cursus te nemen. Maak vooral gebruik van de hulp op afstand na de training. Na 6 maanden kunnen we eens gaan kijken of we je nog van dienst kunnen zijn in een stap hoger en evt een vervolg cursus van bijvoorbeeld 1 dag.

Nee, sommige trainingen hebben een minimale ervaring nodig van 5+ jaar. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een cursus te doen microsolderen expert als u nog geen ervaring heeft in het microsolderen.

Als u al ervaring heeft en uw kennis wilt uitbreiden, laat dan een van onze collegas contact met u opnemen om samen training op maat samen te stellen. Zo weet je zeker dat er een juiste keuze word gemaakt qua training.

Jazeker, we hebben standaard opleidingen waar eigenlijk de basis principes uitgelegd worden zodat alle punten behandeld worden. Heb je al langer ervaring? Dan gaan we samen een plan van aanpak met je bespreken met de punten die je nog niet heb geleerd of waar eventueel nog verbetering in kan.

Dit kan voor vrijwel alle cursussen met uitzonderling van CPU trainingen.

Even overleggen?

Vind de training of cursus die bij je past. Onze opleidingsadviseurs denken graag met je mee.

Isa Kolle

Opleidingsadviseur