Hoe kan je gegevens herstellen van een kapotte telefoon?

Geschreven door Bram Goudsblom

17 februari 2023

Inhoud

Je kunt je het vast wel voorstellen hoe vervelend het is van het verliezen van gegevens waarvan geen back-up is gemaakt als de telefoon kapot is. Van foto’s en video’s tot contacten en notities, alles kan verloren gaan als je vergeet er een back-up van te maken. Heb je ooit je smartphone op de grond laten vallen en hierna was het scherm niet meer toegankelijk? Als je dit ooit hebt meegemaakt, zou je weten hoe lastig het is om je video’s en foto’s te herstellen. Gegevens herstellen van een kapotte telefoon is niet zo eenvoudig als het lijkt. De meeste smartphonegebruikers hebben geen idee hoe ze op een veilige manier gegevens van een kapotte telefoon kunnen herstellen.

Heb je een iPhone of Android met een defect scherm? Geen toegang hebben tot je gegevens is tegenwoordig een nachtmerrie, dus hebben wij hierom een maar methodes om je gegevens te herstellen van telefoons die niet kunnen worden ingeschakeld. Blijf lezen en leer hoe je gegevens van een kapotte telefoon kan herstellen.

Ontdek hoe je snel gegevens van een kapotte telefoon kan herstellen

Elke kapotte telefoon leidt tot een probleem, maar de schade is altijd anders. Soms heb je veel manieren om de gegevens van een kapotte telefoon te herstellen, maar er zijn momenten waarop de telefoon niet eens kan worden ingeschakeld. Als de touch niet werkt, moet je een andere manier vinden om de telefoon te bedienen. Als de telefoon echter helemaal niet reageert, heb je mogelijk een computer of laptop en een kabel nodig om verbinding te maken.

Hier zijn enkele eenvoudige manieren om gegevens te herstellen van een Android-telefoon met een kapot scherm.

Methode #1 – SD-kaart toevoegen in een ander toestel

Als je foto’s bent kwijtgeraakt en ze wilt herstellen van je kapotte telefoon, is deze methode nuttig. In bijna elke Android smartphone kun je een geheugenkaart plaatsen waarop je video’s en foto’s kan opslaan. Je kan deze kaart uit de kapotte telefoon verwijderen en de gegevens op een andere werkende telefoon of pc controleren. Daar kan je de media op elk apparaat opslaan en veilig bewaren. Zo krijg je via een eenvoudige SD-kaartmethode toegang tot een telefoon met een kapot scherm via de PC of een ander toestel.

Methode #2 – Gebruik een Google-account om gegevens van een defecte telefoon te herstellen

De meeste mensen maken tegenwoordig liever een back-up van hun gegevens op hun Google-accounts. Je kan eenvoudig een back-up maken van de media vanaf je telefoon, inclusief pdf-bestanden die naar Google Drive gaan, foto’s en video’s die zijn opgeslagen in Google Foto’s en ook contacten. Dit is de gemakkelijkste manier om uit te zoeken hoe je gegevens van een Android-telefoon met een gebroken scherm gratis en gemakkelijk kunt herstellen.

Met deze optie kan je alle back-upgegevens herstellen die zijn opgeslagen in je Google-account wanneer je telefoon niet meer werkt. Of wanneer je gegevens wilt ophalen van kapotte Samsung, of andere Android-telefoons zoals HTC, Huawei of LG, kan een Google account je redden.

Om je persoonlijke gegevens van een Google-account te herstellen, hoeft je alleen maar het nieuwe apparaat met dezelfde email in te stellen en in te loggen met de juiste inloggegevens. Volg de onderstaande stappen:

  1. Log in op je Google-account waarvan een back-up is gemaakt van bestanden op de kapotte telefoon.
  2. Open de instellingen van het werkende apparaat.
  3. Tik op Back-up en herstel onder “Persoonlijk”.
  4. Vink het vakje “Automatisch herstellen” aan.

Hoe gegevens herstellen van een iPhone met een gebroken scherm?

Als je een iPhone hebt met een kapot scherm, kan je gegevens herstellen met behulp van je Apple ID. Wanneer je je nieuwe iPhone instelt, moet je de onderstaande stappen volgen om de back-upgegevens in je iCloud te herstellen.

  1. Zorg voor een nieuwe iPhone als de vorige kapot is.
  2. Voeg uw vorige Apple ID en login toe.
  3. Alle gegevens van uw vorige telefoon worden automatisch opgehaald, maar als dat niet het geval is, kan je de geback-upte gegevens downloaden van iCloud.
  4. Als je geen nieuwe iPhone hebt en wilt overstappen naar Android, kan je nog steeds de gegevens van je kapotte iPhone herstellen. Je kan verschillende apps voor het ophalen van gegevens gebruiken, zoals een minitool, om de gegevens van je kapotte iPhone te downloaden.

Vraag hulp aan een plaatselijke telefoon reparatie winkel

Als alle bovengenoemde methodes niet werken, is het verstandigst om naar de plaatselijke reparatie winkel te gaan. Dit omdat zij weten hoe ze gegevens van een kapotte telefoon kunnen herstellen. De reparatie-experts van de winkels analyseren je smartphone en repareren hem waar nodig. Let op wel op dat deze gekeurd is door een goedgerepareerd.nl keurmerk om er zeker van te zijn dat deze betrouwbaar is.

Recycle je kapotte telefoon

Wanneer je gegevens probeert te herstellen van een telefoon die niet kan worden ingeschakeld, kan je de Google-account methode gebruiken. Nadat je met succes gegevens van een kapotte telefoon hebt opgehaald, kan je deze opsturen voor recycling. Het is van het grootste belang om ervoor te kiezen om een ​​kapotte of dode smartphone op een veilige manier te recyclen, omdat alle smartphones schadelijke chemicaliën bevatten, zoals lood, broom en kwik.

We moeten ook rekening houden met het feit dat sommige elementen zelfs tientallen jaren nodig hebben om te ontbinden. Daarom zullen ze, als ze naar een stortplaats worden gestuurd, uiteindelijk de bodem verontreinigen. Neem contact op met de lokale IT-recyclingfaciliteiten en vraag hen om je kapotte apparaat over te nemen. Ze zullen het apparaat demonteren om het onderdeel te recyclen of het opknappen. Ook kan je je telefoon doneren bij een verzamelpunt bij jou in de buurt.

Laatste woord

Hopelijk heb je met eenvoudige methodes geleerd hoe je gegevens van een kapotte telefoon kunt herstellen. Het verliezen van je gegevens kan een nachtmerrie zijn, maar met enkele eenvoudige stappen kan je er echt in slagen foto’s van een kapotte telefoon op te halen. Het is niet alleen beperkt tot multimedia, maar ook contacten en notities kunnen worden hersteld. Als je een pincode of patroon heb ingesteld en je scherm is zodanig defect dat je ook geen beeld meer heb, dan moet je wel eerst een anders scherm aansluiten en dan de telefoon ontgrendelen. Als je dit niet doet kan je telefoon geen verbinding maken met de computer. Dit is een beveiliging van de meeste telefoons tegenwoordig.

Bram Goudsblom