Expert cursus micro solderen

Verder ontwikkelen in micro solderen? Na het volgen van deze expert cursus kun jij vrijwel alles herstellen en repareren. Je kunt hierna uitgebreide data recovery, CPU-reparaties en nog veel meer uitvoeren.

Voor €2049,- excl. BTW | 3 dagen

Locatie: Obdam (NL) of Diksmuide (BE)

- inclusief alle benodigde uitrusting en reparatiegereedschap

- Inclusief een rijk gevulde lunch

- Starterspakket t.w.v. €300,-

- inclusief hotelovernachting

Bodhi Dogger

Reparatie expert

Onze cursisten belonen onze cursussen gemiddeld met een 9.3

Vandaag leren, morgen solderen

Expert cursus micro solderen

Weet je nog niet zeker of jij klaar bent voor onze expert cursus? Dan kun je ook eerst onze basis cursus micro solderen volgen.

Naast het aanpakken van de meest voorkomende moederbordproblemen, gaan we dieper in op de wereld van data recovery en welke programma’s je kunt gebruiken om moederbord problemen te herstellen. Bij ons leer je hoe je moederborddefecten kunt diagnosticeren en repareren, zodat je dit volledig zelf kunt doen of als service kunt aanbieden. Deze cursus is voor iedereen die meer wilt leren over microsolderen.

Zo is de cursus Expert micro solderen opgebouwd

De cursus bestaat uit meerdere hoofd trainingen die telkens op elkaar aansluiten en die besproken gaan worden:

 • Alle vaardigheden uit de basis micro soldeer cursus
 • CPU reballen en vervangen
 • Diagnose stellen bij no power
 • Power supply begrijpend uitlezen
 • Data recovery
 • Gebroken pads herstellen met jumpers
 • Board swap

Let op: Het is mogelijk om bij deze cursus 2 toestellen van jezelf mee te nemen om samen te behandelen tijdens deze cursus.

Waarom een Expert cursus micro solderen volgen?

Na deze cursus kan je micro solderen als reparatieservice aanbieden. Deze cursus is bedoeld voor mensen die hun reparatieservice naar een nieuw niveau willen tillen. Micro solderen wordt alsmaar ingewikkelder met elke smartphone die uitkomt. wij nemen je mee in de nieuwste technieken. 

Deze training is belangrijk voor mensen die in het bedrijf complexe componenten moeten vervangen. Het is belangrijk voor mensen die al over ervaring beschikken en het standaard hand solderen onder de knie hebben maar daarbij dus ook juist die complexe, kleinere componenten, meer aansluitingen en dichterbij elkaar liggende aansluitingen moeten kunnen beheersen. 

Wat zit er in het starterspakket?

Op het einde van de dag krijgt u van ons een starterspakket mee ter waarde van €300,-
U krijgt de volgende tools: 

 • Pincetten set speciaal voor micro solderen
 • Flux
 • Soldeerpasta
 • ESD borstel
 • Alcohol dispenser
 • Pre cut thermal pads
 • Jumper wire
 • Rosin
 • Power Supply kabel
 

Waarom een cursus volgen bij GoedGerepareerd

Bij GoedGerepareerd wordt je begeleid door opleiders die zelf ook dagelijks solderen. U kunt tijdens de cursus al uw vragen stellen. Onze opleiders voeren iedere dag reparaties uit, zo blijven onze cursussen up-to-date met de nieuwste soldeer technieken.

Onze cursussen worden volledig voor je voorbereid zodat je zelf niks mee hoeft te nemen. GoedGerepareerd  zorgt voor onderdelen, gereedschap, toestellen met problemen om op te oefenen, al het overige benodigde lesmateriaal en een rijk gevulde lunch (eventuele allergieën kunt u van te voren bij ons aangeven).

Deze micro soldeer cursus is geschikt voor: 

 • Iedereen die toe is aan de volgende stap in micro solderen.
 • Thuisreparateurs of doe-het-zelfers
 • Werknemers van een reparatiewinkel.
 • Reparatiewinkel eigenaren.

Omdat het ook theorie behandelt, zal het eigenlijk interessant zijn voor iedereen die al een tijdje speelt maar nog nooit een uitgebreide soldeercursus heeft gevolgd. Iemand die de basis al bemachtigd is. 

Weet je niet zeker of deze cursus wat voor jou is? Voel jij je niet thuis in de bovenstaande groepen? Neem contact met ons op dan kijken we samen naar je wensen en maken we een cursus op maat.

Samenvatting van de dag

 • Les van ervaren reparatie experts
 • Uitgebreide cursus van 3 dagen
 • Inclusief een rijk gevulde lunch
 • Inclusief reparatie uitrusting en benodigde lesmateriaal
 • Einde van de dag krijg je een certificaat
 • En een starterspakket t.w.v. €300,-

De cursus

Plan een gratis adviesgesprek

Vind de training of cursus die bij je past. Onze opleidingsadviseurs denken graag met je mee.

Iets nog steeds onduidelijk?

Kijk eens bij onze veelgestelde vragen

Soms kan de gemeente de kosten voor een opleiding vergoeden. Uw klantbegeleider bepaalt of u voor een vergoeding in aanmerking komt. Hiervoor kan je bij de plaatselijke gemeente terecht.

Voor vrijwel elke opleiding hebben we een andere opleider aangewezen. Ieder van ons heeft een eigen specialiteit en vakgebied. Zo is het belangrijk voor ons dat de opleider ten alle tijde minimaal 10 jaar ervaring heeft in zijn vakgebied.

Na de training begint eigenlijk pas je leerproces, je heb de nodige kennis opgedaan tijdens de cursus en het is nu aan jou om dit in de praktijk uit te voeren. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Zo heb je nauw contact met een van je opleiders en kan je deze elke dag een berichtje sturen of even videobellen als je er niet uit komt. Bovendien word je telkens ge-update over de nieuwste technieken over nieuwe modellen en tools.

We raden altijd aan om eerst goed te kijken hoe je jezelf verder kan ontwikkelen na de cursus en raden niet aan om snel een nieuwe cursus te nemen. Maak vooral gebruik van de hulp op afstand na de training. Na 6 maanden kunnen we eens gaan kijken of we je nog van dienst kunnen zijn in een stap hoger en evt een vervolg cursus van bijvoorbeeld 1 dag.

Nee, sommige trainingen hebben een minimale ervaring nodig van 5+ jaar. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om een cursus te doen microsolderen expert als u nog geen ervaring heeft in het microsolderen.

Als u al ervaring heeft en uw kennis wilt uitbreiden, laat dan een van onze collegas contact met u opnemen om samen training op maat samen te stellen. Zo weet je zeker dat er een juiste keuze word gemaakt qua training.

Jazeker, we hebben standaard opleidingen waar eigenlijk de basis principes uitgelegd worden zodat alle punten behandeld worden. Heb je al langer ervaring? Dan gaan we samen een plan van aanpak met je bespreken met de punten die je nog niet heb geleerd of waar eventueel nog verbetering in kan.

Dit kan voor vrijwel alle cursussen met uitzonderling van CPU trainingen.

Even overleggen?

Vind de training of cursus die bij je past. Onze opleidingsadviseurs denken graag met je mee.

Of neem direct contact op

Isa Kolle

Opleidingsadviseur

Vraag de brochure aan

Na het invullen download uw gemakkelijk de gids met al onze futureproof opleidingen en trainingen in één PDF

Gratis adviesgesprek

Plan jouw gratis adviesgesprek in. Dan helpen we je graag met het vinden van een passende opleiding of training die volledig aansluit bij jouw leerdoelen en ambities.