Waarom een keurmerk?

Telefoon kapot

Het is een veelvoorkomend scenario onder Nederlanders: een beschadigde telefoon. In de eerste paar weken nemen we alle mogelijke maatregelen om onze smartphone te beschermen tegen ongelukken. Na verloop van tijd worden we echter vaak minder voorzichtig, resulterend in de nodige deuken, breuken en andere schade aan onze smartphones.

Een telefoonreparatie kan echter voor aanzienlijke hindernissen zorgen. Vragen zoals “Is mijn telefoon verzekerd tegen deze schade?”, “Valt deze schade onder garantie?” en “Welke reparateur kan mijn smartphone repareren?” maken het voor consumenten vaak lastig om daadwerkelijk de stap naar een telefoonreparateur te zetten. Er bestaat veel onzekerheid over deze kwesties. Het verwachte keurmerk op dit gebied zal naar verwachting een groot deel van deze onzekerheid wegnemen.

Malafide Reparateurs

In Nederland zijn er meer dan 1000 malafide reparateurs actief. Hoewel de meeste reparatiebedrijven niet bewust consumenten willen oplichten, ontbreekt het hen soms aan de vereiste expertise om verantwoorde telefoonreparaties uit te voeren. Dit wordt mede veroorzaakt door de toenemende complexiteit van smartphones. Hoewel deze reparateurs niet met opzet klanten benadelen, eindigt de consument vaak met een te hoog betaald bedrag voor een matige reparatie.

Veel goedkope reparatiebedrijven maken gebruik van imitatiematerialen, die aanzienlijk goedkoper zijn. Dit kan op het eerste gezicht voordelig lijken, maar het gebruik van imitatiematerialen brengt risico’s met zich mee. Deze materialen zijn vaak van lagere kwaliteit dan de originele onderdelen, wat het risico op toekomstige schade aan je telefoon vergroot. Bovendien vervalt de garantie bij het gebruik van imitatiematerialen.

Keurmerk

Uit een onderzoek van de branchevereniging UNETO-VNI blijkt dat er in Nederland meer dan duizend malafide telefoonreparateurs actief zijn. Deze reparateurs missen de benodigde vaardigheden om een telefoon op een verantwoorde wijze te herstellen, maar ontvangen wel betaling voor hun diensten. Dit benadrukt de noodzaak van een landelijke aanpak in de vorm van een keurmerk voor telefoonreparateurs, waardoor consumenten meer inzicht krijgen in de kwaliteit van telefoonreparaties.

 

Voordelen van Kiezen voor een GoedGerepareerd Gecertificeerd Bedrijf:

 

Profiteer van GoedGerepareerde Bedrijven**

Ervaar de voordelen van het laten uitvoeren van reparaties door een erkend bedrijf. Bij deze bedrijven kun je altijd rekenen op ondersteuning van een derde partij voor vragen en problemen. Ze delen in de kennis en ervaring van gespecialiseerde professionals, hebben toegang tot juridische documenten en bieden uitstekende service tegen een redelijke prijs. Erkende bedrijven zijn bovendien verplicht zich te houden aan strenge normen en gedragsregels.

*Onze Kwaliteitseisen voor Reparaties

Bedrijven moeten tijdens een toelatingsprocedure van maximaal 4 weken voldoen aan specifieke voorwaarden om ons keurmerk te ontvangen. Deze voorwaarden waarborgen dat klanten volledige informatie krijgen over de producten en diensten van de reparateurs.

We controleren ook de KvK-inschrijving van een bedrijf en de reparateur stemt in met en belooft te voldoen aan onze eisen.

Voorwaarden en Garantiebepalingen Transparant Gemaakt

De garantiebepalingen en voorwaarden zijn beschikbaar op de websites van de deelnemende bedrijven en kunnen ook schriftelijk of via e-mail worden verstrekt. Op de website van GoedGerepareerd vind je deze voorwaarden eveneens terug. Hier ontdek je bijvoorbeeld hoe je bezwaar kunt maken als klant en waar je naartoe kunt voor communicatieproblemen met het deelnemende bedrijf. Deze bepalingen beschermen zowel de klant als het bedrijf.

Regelmatige Kwaliteitscontroles voor Duurzaamheid

Het GoedGerepareerd-keurmerk is een jaar geldig en vereist vernieuwing via een hernieuwde certificering na deze periode. We kunnen ook besluiten om een hernieuwde certificering door middel van een steekproef uit te voeren. Het bedrijf moet dan voldoen aan de eisen, huisregels en gedragscodes van GoedGerepareerd voordat ze het keurmerk behouden.

Officieel Refurbished Verkooppunt voor Betrouwbare Aankopen

Een officieel Refurbished Verkooppunt gebruikt nieuwe onderdelen om apparaten up-to-date te houden, waardoor ze als nieuwe apparaten worden beschouwd tegen een lagere prijs. Deze toestellen worden zorgvuldig gecontroleerd door experts en voldoen aan strenge eisen. Bij aankoop bij deze bedrijven wordt garantie geboden, en informatie over eventuele lichte schade wordt transparant gecommuniceerd.

Eenvoudige Klachtenafhandeling via Online Formulier

In het geval van een geschil tussen klant en bedrijf, biedt ons online klachtenformulier een eenvoudige manier om het probleem op te lossen. Klanten kunnen controleren of het probleem kan worden behandeld, waardoor directe oplossingen mogelijk zijn. Dit draagt bij aan tevredenheid bij beide partijen en voorkomt negatieve reputatie voor het bedrijf.

Vraag de brochure aan

Na het invullen download uw gemakkelijk de gids met al onze futureproof opleidingen en trainingen in één PDF

Gratis adviesgesprek

Plan jouw gratis adviesgesprek in. Dan helpen we je graag met het vinden van een passende opleiding of training die volledig aansluit bij jouw leerdoelen en ambities.